6 Ağustos 2013 Salı

Spring MVC BeanNameUrlHandlerMapping

Merhaba arkadaşlar,

Bu dersimizde de Spring MVC ile devam ediyoruz. Bu yazımda BeanNameUrlHandlerMapping ne işe yarar bunu kısaca açıklamaya çalışacağım.

Bu mekanizma Spring MVC de gelen request URL değerlerini bean isimleriyle eşleştiren default handler mapping mekanizmasıdır.
Örneğin ;


 
   
 
   
   
 
   



  • /welcome.htm ile sonlanan request değerleri, DispatcherServlet tarafından doğrudan "WelcomeController"'a yönlendirilir.
  • /streetName.htm ile sonlanan request değerleri, DispatcherServlet tarafından doğrudan "StreetNameController"'a yönlendirilir.
  • /processCreditCard.htm veya /process{any thing}.htm ile sonlanan request değerleri, DispatcherServlet tarafından doğrudan "ProcessController"'a yönlendirilir.
 BeanNameUrlHandlerMapping bean tanımını configurasyon dosyasına eklemeye bilirsiniz. Eğer Spring tanımlı bir handler mapping bulamazsa DispatcherServlet default olarak bir BeanNameUrlHandlerMapping oluşturacaktır.

 
   
   
 
   



Evet arkadaşlar BeanNameUrlHandlerMapping'i dilimiz döndüğünce açıklamaya çalıştım :). Sonraki yazılarımda diğer Handler Mapping'leri açıklamaya çalışacağım. Kolay gelsin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder