2 Ağustos 2013 Cuma

Bloger ile SyntaxHighlighter Kullanımı / How to Use SyntaxHighlighter with Bloger

Merhaba arkadaşlar, Bu yazımda SyntaxHighlighter kullanımını anlatmaya çalışacağım.Bu yazıyı okuyorsanız sizde bilirsiniz ki paylaşacağınız kod parçacıklarını html de düzenlemek oldukça zordur ve tarayıcılar tarafından html,css,xml .. gibi kaynak kodlar olduğu gibi basılmaz. Eğer yazılarınız içerisinde HTML, CSS, JavaScript veya herhangi bir programlama diline ait bir kaynak kod yayınlıyorsanız SyntaxHighlighter eklentisi, işinize çok yarayacak bir eklentidir. Bu eklenti ile birlikte, yayınladığınız kodlar, renklendirilerek estetik bir görünüme kavuşur.

Evet blogunuza eklemek için Blogger Kumanda Paneli > Şablon > HTML’yi Düzenle diyoruz ve aşağıdaki kod parçasını </head> taginin hemen üzerine yapıştıralım. Aynı şekilde bloger için değil sadece kendi geliştirimlerinizde de uygulamanıza ekleyebilirsiniz.







Artık yazılarınızda html,java,xhtml,javascript.. vs kod parçalarını çok daha rahat kullanabilirsiniz. Kullanım için kodlarınızı hangi programlama diline ait ise onun tag'ini kullanarak aşağıdaki tag'ler arasına yazmalısınız.

   
   
    HTML kodlarımız buraya yazılacak.
   
    JavaScript kodlarımız buraya yazılacak.
   

Yazıldığı dilin algılanıp, renklendirilebildiği brushların listesi aşağıdadır.
actionscript3, bash, shell, c-sharp, csharp, cpp, c, css, delphi, pas, pascal, diff, patch, groovy, js, jscript, javascript, java, jfx, javafx, perl, pl, php, plain, text, ps, powershell, py, python, rails, ror, ruby, scala, sql, vb, vbnet, xml, xhtml, xslt, html, xhtml
 
Bu yazımız da bu kadar arkadaşlar. Kolay gelsin. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder